Matematik

Approksimation af alterende rækker (161)

30. august 2018 af anonym000 - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven er vedhæftet som billede.

(iv) Det må være fordi at rækken i (iii) konvergerer hurtigere end rækken i (ii). Det må være tilfældet da der skal bruges færre led. Kan man på andre måde se at den ene konvergerer langsommer end den anden ?

Jeg ved at 

\frac { 1 } { n ^ { 4 } } < < \frac { 1 } { n }

Jeg ved dog ikke hvordan dette er ensbetydende med at den ene konvergerer hurtigere end den andne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2018 af Brusebad (Slettet)

Hmm, du kan vel kigge på kvotienten:

Sæt
an = 1 / n
bn = 1 / n4

Vi bemærker at an → 0 og bn → 0 for n gående mod uendeligt mens an / bn = n3 → uendeligt for n gående mod uendeligt hvorfor bn går hurtigere mod 0 end an


Skriv et svar til: Approksimation af alterende rækker (161)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.