Matematik

Angiv en funktionsforskrift

31. august 2018 af 2Fab4U - Niveau: C-niveau

Hejsa! Jeg har lidt problemer med at forklare, hvordan jeg angiver en funktionsforkrift.
Jeg skal angive funktionsforskriften for den lineære funktion f, som har en hældningskoefficient på -2, og hvor grafen for f skærer y-aksen, hvor y= 5.
 

Jeg ved at resultatet er: F(x)= -2x+5, men hvordan forsklarer jeg det, trin for trin, hvordan jeg fandt ud af det?

På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2018 af mathon

\small \textup{Ligningen for en line\ae r funktion:}
               
                                  \small y=ax+b
\small \textup{hvor:}
                                  \small \small \small a\textup{ er h\ae ldningskoefficienten og }b\textup{ er sk\ae ringen med y-aksen:}

                                  \small y=-2x+5


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2018 af mathon

eller med punkt-hældningsformlen:

                                  \small \small y-y_o=a(x-x_o)

med \small a=-2\textup{ og }(x_o,y_o)=(0,5)

                                  \small y-5=-2(x-0)

                                  \small y-5=-2x

                                  \small y=-2x+5


Skriv et svar til: Angiv en funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.