Matematik

Hjælp hvordan regner jeg cirklens radius

31. august 2018 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle, der kan hjælpe mig med opgave c?

a) vinkel B = 73,74 grader

Vinkel A = Vinkel C = 53,13 grader 

b) AM = 9,85

Vinkel AMC = 102,9 grader 

c) r = 7,5

Det er kun opgave c jeg har brug for hjælp til.  

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2018 af mathon

c)
       Ved brug af kordeformlen fås:
         
                                  \small \left | AC \right |=2\cdot r\cdot \sin\left ( \frac{180\degree-B}{2} \right )

      En tangentvinkel = \small 180\degree-g hvor g er den mindste bue, tangentvinklen spænder over.

      Centervinklen over AC måles ved den bue, den spænder over \small g.
\small \textup{hvoraf:}

      \small B=180\degree-g

      \small g=180\degree-B

                                  \small \small r=\frac{ \left | AC \right |}{2\cdot \sin\left ( \frac{180\degree-B}{2} \right )}


Skriv et svar til: Hjælp hvordan regner jeg cirklens radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.