Kemi

Hjælp med kemi reaktioner

02. september 2018 af h1e2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

3,25 g aluminium kommes i et bægerglas med svovlsyre. Der er overskud af svovlsyre, og reaktionen forløber ved 27°C og et tryk på 0,993 bar. 

herved forløber reaktionen:

2 Al (S) + 3 H2SO4 (aq) --> Al2(SO4)3 (aq) + 3 H2 (g) 

a - argumenter for, at reaktionen er en redoxreaktion under reaktionen

b - beregn volumenet af den dannede mængde gas


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2018 af mathon

                     \small \begin{array}{lcccccccl} a)\; \; 2\, \overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{Al}\, _{\textit{(s)}}&+&3\, \overset{\mathbf{{\color{Blue} +1}}}{H}_2SO_4\, _{\textit{(aq)}}&\longrightarrow &\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{Al}_2\left ( SO_4 \right )_3\; _{\textit{(aq)}}&&+&&3\, \overset{\mathbf{{\color{Blue} 0}}}{H}_2\; _{\textit{(g)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2018 af mathon

\small \begin{array}{lccccl} b)& &\mathbf{{\color{Blue} 2\, Al}}&&& \mathbf{{\color{Red} 3\,H_2}}\\ &\textup{\ae kvivalente m\ae ngder:}&\textup{2 mol}&&&\textup{3 mol}\\ &&53.96\; g&&&3\; mol\\ &&3.25\; g&&&x\\ &&x&=\frac{3.25}{53.96}\cdot \left ( 3\; mol \right )&=&0.18\; mol \\ &V=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{(0.18\; mol)\cdot \left ( 8.31447\cdot 10^{-5}\; \tfrac{bar\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15+27)\, K \right )}{0,993\; bar}=0.004524\; m^3=&&&&4.524\; L \end{array}


Svar #3
03. september 2018 af h1e2 (Slettet)

Hvor kommer de 53,96 g fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2018 af mathon

\small \small \textup{m(2 mol Al)}= (2\; mol)\cdot \left ( 26.98\; \tfrac{g}{mol} \right )=53.96\; g


Skriv et svar til: Hjælp med kemi reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.