Matematik

Teknisk Matematik opgave 65

03. september 2018 af FaroeIslander (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej brugere

Jeg har siddet i timevis med opgave 65, hovedet exploderer snart, i teknisk matematik :

Givet er et rektangel med længde L og højde H

Hvis du lægger 8 cm til L og 10 cm til H får du et areal der bliver 464 cm2 større end det oprindelige areal

Hvis du lægger 10 cm til L og 8cm til H får du et areal der er 452 cm2 større end det oprindelige areal.

Du skal bestemme L og H i det oprindelige areal


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2018 af peter lind

du får følgende ligninger

(L+8)*(H+10) = HL +464

(L+10)*(H+8) = 452


Svar #2
03. september 2018 af FaroeIslander (Slettet)

skal det ikke også være (L+10)*(H+8)=HL +452 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2018 af liawo (Slettet)

Du kan lave tre ligninger med tre ubekendte:

L*B=A
(L+8)*(H+10)=A+464
(L+10)*(H+8)=A+452


Brug CAS-værktøj til at løse ligningen, hvis du er doven :)

Husk kun svaret for L og H er relevant for opgaven.


Svar #4
03. september 2018 af FaroeIslander (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af at lægge det ind på CAS ...


Svar #5
04. september 2018 af FaroeIslander (Slettet)

tak for hjælpen fandt ud af CAS


Skriv et svar til: Teknisk Matematik opgave 65

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.