Matematik

Ligning ud fra tangenter

03. september 2018 af MichaelSøren (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven ligger i Word dok, tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Dok 1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2018 af peter lind

Du skal beregne f'(x0) og dernæst indsætte det i formle der står i opgaven


Svar #2
03. september 2018 af MichaelSøren (Slettet)

Altså differentiere funktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2018 af peter lind

ja


Svar #4
03. september 2018 af MichaelSøren (Slettet)

Det bliver jo bare 2x^1


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2018 af peter lind

nej det bliver 2*1,75 · 10−4 · ??


Svar #6
03. september 2018 af MichaelSøren (Slettet)

Hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2018 af peter lind

Beklager at noget har ændret sig i min tekst. Der skulle stå 2*1,75 · 10−4*x. Generel formel (a*x2)' = 2*a*x


Svar #8
03. september 2018 af MichaelSøren (Slettet)

Den formel har jeg ikke mødt før


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. september 2018 af peter lind

højst overrakende. Det er en almindelig del af en mere generel formel (a*f(x))' = a*f(x)' Det burde også være alment kendt at (anxn +an-1xn-1+...a2x2+a1x+a0)' = n*anxn-1 +(n-1)*an-1xn-2+...2*a2x+a1


Svar #10
04. september 2018 af MichaelSøren (Slettet)

Den kommer bare ikke rigtig til at passe hvis man sætter den i GeoGebra i sammenhæng med den oprindelige funktion


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. september 2018 af peter lind

Hvad får du tangentens ligning til ?


Svar #12
04. september 2018 af MichaelSøren (Slettet)

Jeg indsatte 2*1,75*10^-4*x


Svar #13
04. september 2018 af MichaelSøren (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. september 2018 af peter lind

Der står en formel i din opgave. Den skal du bruge


Svar #15
04. september 2018 af MichaelSøren (Slettet)

Hvad vil (x,(x_0)) være for punktet i tangenten?


Brugbart svar (0)

Svar #16
04. september 2018 af peter lind

Det skal bare være x0 altså ikke en konstant


Svar #17
04. september 2018 af MichaelSøren (Slettet)

Forstår bare ikke hvordan jeg så skulle kunne regne den ud. Har kigget på: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/tangentens-ligning


Brugbart svar (0)

Svar #18
04. september 2018 af peter lind

Forskellen er bare funktionen og at du i stedet for at sætte x0 = 1 bare skal beholde x0


Svar #19
04. september 2018 af MichaelSøren (Slettet)

Jeg kan bare ikke se hvordan man skulle opstille den i regneudtrykket for så bliver punktet vel bare (x_0,f(x_0)) det kan man jo ikke indsætte og videreregne. 

Kan du ikke prøve at opstille sådan som du vil gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #20
04. september 2018 af peter lind

du skal bare skrive y = (2*1,75 · 10−4*x0)(x-....


Skriv et svar til: Ligning ud fra tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.