Matematik

brøker og reduktion

05. september 2018 af forvirretmatey - Niveau: C-niveau

hej 

mat er ikke lige min stærke side og derfor er jeg usikker på om dette er rigtigt?

(16bc/2a)/(8b/a) = 16c???


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2018 af StoreNord

(16bc/2a)/(8b/a) = \frac{16bc}{2a} * \frac{a}{8b}=\frac{2c}{a}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2018 af ringstedLC

#1: Ikke korrekt!

Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte.

\begin{align*} \frac{\frac{16bc}{2a}}{\frac{8b}{a}} &= \frac{16bc}{2a}\cdot \frac{a}{8b}\\&=\frac{16abc}{16ab}\\&=c \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2018 af OliverHviid

((16bc)/(2a))*((a)/(8b))=(16abc)/(16ab)=c


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2018 af StoreNord

#2    Det var nu også det jeg prøvede. Jeg tror jeg skal holde mig til rådgivning.     :-)


Svar #5
05. september 2018 af forvirretmatey

Omg tusind tak, jeg startede med at skrive c men forvirrede mig selv hhah

mange tak


Skriv et svar til: brøker og reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.