Kemi

Hjælp til kemi

06. september 2018 af 10986 - Niveau: Universitet/Videregående

Håber nogle kan hjælpe!

Vedhæftet fil: kemi 3.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2018 af mathon

  \small b)\; \; 8.0\; kg \; SO_2


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2018 af mathon

                   \small \begin{array} {lcccccl} 2\, KOH\, _{\textit{(aq)}}&+&SO_2\, _{\textit{(g)}}&\rightarrow &K_2SO_3\, _{\textit{(aq)}}&+&H_2O\, _{\textit{(l)}} \end{array}

     \small \textup{molforhold:}
                                 \small KOH:SO_2=1:\tfrac{1}{2}

                \small \begin{array}{lcccl} n(KOH)&=&\left ( 1000\; L \right )\cdot \left ( 0.25\; \tfrac{mol}{L} \right )&=&250\; mol\\ n(SO_2)&=&\tfrac{1}{2}\cdot n(KOH)=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( 250\; mol \right )&=&125\; mol\\ m(125\; mol\; SO_2)&=&\left ( 125\; mol \right )\cdot \left ( 64\; \tfrac{g}{mol} \right )=8000\; g&=&8.0\; kg \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.