Matematik

En funktion f er bestemt ved f(x)=6x2 +4x-3. Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går igennem punktet P(1,10)

09. september 2018 af Ole00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjææælp plz


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2018 af janhaa

F(x)=\int f(x)\,dx\\ \\ F(x)=2x^3+2x^2-3x+c \\ F(1)=2+2-3+c=10\\ c=9 \\ F(x)=2x^3+2x^2-3x+9


Svar #2
09. september 2018 af Ole00 (Slettet)

Hvordan gjorde du, kan du komme med en forklaring bag det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2018 af DeDejligePeberkagerfraHakkebakkeskoven

Bare følg de sædvanlige regler for integration af en funktion (for at finde stamfunktionen).

Du vil få en ukendt konstant c, som kan findes, bestemmes, ved det givne punkt P(1,10), som stamfunktionen må gå igennem - du ser janhaa indsætte punkterne x=1 og y=F(x)=10. 


Svar #4
09. september 2018 af Ole00 (Slettet)

okay tak


Skriv et svar til: En funktion f er bestemt ved f(x)=6x2 +4x-3. Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går igennem punktet P(1,10)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.