Matematik

Hjælp en ven i nød !!! HURTIGST MULIGT TAK

09. september 2018 af hujahejsa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej mennesker

Vil i lige hjælpe mig med de her to opgaver? 

Reducér følgende udtryk mest muligt: 

5x + x^2 - (x - 3x^2 ) 

x*(3 + x) - 3x


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2018 af ringstedLC

1) Hæv parentesen.

2) Gang ind i parentesen og hæv den.


Svar #2
09. september 2018 af hujahejsa (Slettet)

Hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

5x + x2 - (x - 3x2)

Hæv parentesen. Bemærk at der står minus foran, så du skal ændre fortegn på samtlige led inde i parentesen:

5x + x2 - x + 3x2

Regn så sammen hvor mange x2 der er og hvor mange x der er:

4x2 + 4x


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

x*(3 + x) - 3x

Gang x ind i parentesen:

3x + x2 - 3x

Regn så sammen hvor mange x2 der er samt hvor mange x der er:

x2


Svar #5
09. september 2018 af hujahejsa (Slettet)

Tak for hjælpen


Svar #6
09. september 2018 af hujahejsa (Slettet)

Er det rigtigt det jeg har lavet her? Er ikke så god til reducering . 

9a+3-5a+2 = 4a+5

4x-(10-3x)= 12x-10

Er det rigtigt?


Svar #7
09. september 2018 af hujahejsa (Slettet)

Nej ups. 

4x-(10-3x)=7x-10


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

9a+3-5a+2 = 4a+5  Rigtig

4x-(10-3x)=7x-10  Rigtig


Skriv et svar til: Hjælp en ven i nød !!! HURTIGST MULIGT TAK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.