Fysik

Fysik ohm

11. september 2018 af CaroHR (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan  hjælpe med hvordan dette udregnes.
Fatter det simpelthen ikke???
 

Gennem en modtsand på 4,7m(ohm) løber en strø på 1,32mA
Beregn spændingen over modstanden.



En glædepære, som er tilsluttet 240V optager en strøm på 0,48A.
Hvor stor er lampens resistans under drift?



Strømmen gennem en leder er 600mA, når spændingen over lederens endepunkter 12V
Beregn lederens resistans.

Bestem længden af en 4mm2 Al-tråd med resistansen 850m(ohm)
Pal = 29*10-9 (opløftet) ohm *m


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. september 2018 af mathon

Hvad søger du hjælp til?
Hvad har du selv beregnet?


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. september 2018 af mathon

Menes der:
                      Gennem en modtsand på 4,7 mΩ løber en strøm på 1,32 mA
                      Beregn spændingen over modstanden?

Hvis...så
                      \small U=R\cdot I

                      \small U=\left ( 4.7\cdot 10^{-3}\; \Omega \right )\cdot \left ( 1.32\cdot 10^{-3}\; A \right )=6.204\cdot 10^{-6}\; V=6.204\; \mu V


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2018 af mathon

Bestem længden af en 4 mm2 Al-tråd med resistansen 850 mΩ
ρAl = 29*10-9 Ω·m

                                  \small R=\rho \cdot \frac{L}{a}

                                  \small L=\frac{R\cdot a}{\rho }


Svar #4
11. september 2018 af CaroHR (Slettet)

Tak for hurtigt svar.
Jeg det var det jeg mente, det var lidt svært at skrive herinde. 

Jeg havde ikke lavet en beregning endnu. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. september 2018 af mathon

ρAl = 29*10-9 Ω·m = 0.029 \small \tfrac{\Omega\cdot mm^2}{m}


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. september 2018 af mathon

Øverst i svarfeltet har du svarbjælken. Tryk på \small \small {\color{Red} \Omega} og der kommer en masse brugbart frem, som du kan vælge imellem.


Svar #7
11. september 2018 af CaroHR (Slettet)

TUSIND TAK!!!!!!!


Skriv et svar til: Fysik ohm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.