Matematik

Matematik

13. september 2018 af annekatrine57 - Niveau: C-niveau

Hej, er de nogle der kan hjælpe mig med billede nummer 1?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2018 af PeterValberg

Kender man to punkter på en ret linje, kan man bestemme ligningen
for den pågældende linje, som angivet i video nr. 3 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Billede 1:

Linjen gennem AB skærer y-aksen i 6 og har hældningen 2. Dvs. at forskriften er f(x) = 2x + 6

Linjen genne BC skærer y-aksen i 10 og har hældningen -2. Dvs. at forskriften er g(x) = -2x + 10

x-koordinaten til skæringspunktet findes ved at løse ligningen f(x) = g(x):

f(x) = g(x)  <=>

2x + 6 = -2x + 10  <=>

4x = 4  <=>

x = 1

y-koordinaten til skæringspunktet findes ved at indsætte x-koordinaten i en af de to forskrifter:

f(1) = 2*1 + 6 = 8

Skæringspunktet er altså (1, 8).

Prøv selv med de tre andre billeder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2018 af guuoo2 (Slettet)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.