Matematik

Lineær reggresion og skæringspunkt????

14. september 2018 af annekatrine57 - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er mega forvirret lige nu. Jeg sidder med en opgave hvor jeg har en graf og nogle punkter som lyder således:

A = (-1.4)

B = (1.8)

C = (4.2)

Jeg skal først finde forskriften for linjen igennem AB og så linjen igennem BC

Jeg skal bruge den her formel:

 a = ((y2-y1)/(y1-x1))

Men jeg ved simpelthen ikke hvor y2, y1 eller hvor x1 og x2 er henne?

LAds tage de første punkter:

A = (-1.4) og B = (1.8)

Hvor y2 henne? Hvor y1? osv?.. er helt vild forvirret


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2018 af OliverHviid

x=-1, y=4     x=1,   y=8

NB. formlen hedder altså a=(y2-y1)/(x2-x1)


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. september 2018 af SuneChr

Hvorfor hedder overskriften lineær regression og ikke stykvis lineær funktion?
Hvad er det for en graf, du nævner?
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. september 2018 af PeterValberg

#0

Prøv at se video nr. 4 og 6 på denne videoliste < LINK >
Deri forklares, hvordan man finder forskriften for en 
lineær funktion gennem to kendte punkter.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. september 2018 af mathon

\small \small \begin{array}{lcccl} \textup{Line\ae r regression:}\\ \{-1,1\}\rightarrow L_1\; \; \; \{4,8\}\rightarrow L_2&\textup{LinReg }L_1,L_2&\textup{ShowStat}&y=2x+6\\ \{1,4\}\rightarrow L_1\; \; \; \; \; \; \{8,2\}\rightarrow L_2&\textup{LinReg }L_1,L_2&\textup{ShowStat}&y=-2x+10\\ \textup{Sk\ae ring:}&\textup{solve(y=2x+6 and y=-2x+10,\{x,y\})}&&\textup{x=1 and y=8} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

I formlen

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

betegner 1-tallet det ene punkt og 2-tallet det andet punkt. Du kan selv vælge hvilket af de to punkter du kalder 1 og hvilket du kalder 2, resultatet bliver det samme.

Lad os kalde punktet A:(-1,4) for 1 og B:(1,8) for 2. Så har du

x1 = -1

x2 = 1

y1 = 4

y2 = 8

a = (8 - 4) / (1 - (-1)) = 2


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. september 2018 af mathon

Når du skal beregne forskriften for linjen gennem B og C
er:
               \small P_1=(x_1,y_1)=B=(1,8)
               \small P_2=(x_2,y_2)=C=(4,2)

                      \small a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{2-8}{4-1}=\frac{-6}{3}=-2

                      \small b=y_1-(-2)\cdot x_1=8-(-2)\cdot 1=8+2=10

ligning for linjen gennem punkterne B og C:

                      \small y=ax+b
                      \small y=-2x+10


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. september 2018 af mathon

Når du skal beregne forskriften for linjen gennem A og B
er:
               \small P_1=(x_1,y_1)=A=(-1,4)
               \small \small P_2=(x_2,y_2)=B=(1,8)
               

                      \small \small a=2\; \; \; \; \; \textup{som beregnet i }\#5

                      \small \small b=y_1-2\cdot x_1=4-2\cdot (-1)=4+2=6

ligning for linjen gennem punkterne A og B:

                      \small y=ax+b
                      \small y=2x+6


Skriv et svar til: Lineær reggresion og skæringspunkt????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.