Kemi

kemi

14. september 2018 af hejsen21 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvis 25 mL af en svovlsyre-opløsning neutraliserer 45 mL 0,135 M NaOH er koncentrationen af vandig opløsning af svovlsyre?

altså jeg ved at jeg benytte formlen c(H2SO4)*v(H2SO4)=c(NaOH)*V(NaOH). men jeg ved ikke hvorfor jeg skal dividere stofmængden af NaOH med 2, da n(H2SO4)=n(NaOH)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2018 af mathon

                        

                       \small \small \small \begin{array}{lccl} \textup{reaktion:}&H_2SO_4\:\; +\; 2\, NaOH\; \rightarrow \; Na_2SO_4\; +\; 2\, H_2O\\ \textup{molforhold:}&H_2SO_4:NaOH=1:2=\frac{1}{2}:1\\ \textup{molligning:}& (0.025\; L)\cdot c_s=\frac{1}{2}\cdot(0.045\; L)\cdot(0.135\; M) \\ &c_s= \frac{1}{2}\cdot\frac{(0.045\; L)}{0.025\; L}\cdot(0.135\; M)&=&0.122\; M \end{array}


Svar #2
14. september 2018 af hejsen21 (Slettet)

hvad med "Hvad er koncentrationen af en phosphorsyre-opløsning (H3P04 ), hvis 25,00 ml af phosphorsyre-opløsningen neutraliserer 42,24 ml 0,135 M NaOH?"


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2018 af mathon

                        

                       \small \small \small \small \begin{array}{lccl} \textup{reaktion:}&H_3PO_4\:\; +\; 3\, NaOH\; \rightarrow \; Na_3PO_4\; +\; 3\, H_2O\\ \textup{molforhold:}&H_3PO_4:NaOH=1:3=\frac{1}{3}:1\\ \textup{molligning:}& (0.025\; L)\cdot c_s=\frac{1}{3}\cdot(0.04224\; L)\cdot(0.135\; M) \\ &c_s= \frac{1}{3}\cdot\frac{(0.04224\; L)}{0.025\; L}\cdot(0.135\; M)&=&0.076\; M \end{array}


Svar #4
14. september 2018 af hejsen21 (Slettet)

Bare det sidste spørgsmål, hvordan ved jeg at stoffet kommer til at hedde Na3PO4


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2018 af mathon

Salte opræder altid neutralt udadtil.
For at dette kan være opfyldt, skal du finde
den neutrale molekylform ud fra ionerne:
                                              
                                                    \small Na^+   \small \textup{og}   \small P{O_4}^{3-}
           hvilket giver:
                                                    \small 3\, Na^+\textup{ og 1 }P{O_4}^{3-}
           dvs
                                                    \small Na_3\left (PO_4 \right )_1                 \small \textup{1-taller noteres ikke:}
           hvoraf:
                                                    \small Na_3PO_4


Skriv et svar til: kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.