Kemi

blodets buffer

14. september 2018 af jjtt (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har blodets buffersystem og har beregnet [H2CO3]/[HCO3-]-ratioen til 9,09*10^-2 mellem syren og basen

Det er oplyst blod normalt har pH = 7,4

Hvordan beregner jeg pH hvis 15% af baseionerne omdannes til syreionerne? Eller med andre ord, hvordan kan jeg omskrive min ratio, så jeg kan omdanne syreioner til baseioner og omvendt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2018 af janhaa

pH=7,4=pK_a-\lg(0,0902)\\ \\ K_a=6,359

pH=6,359-\lg(0,15)\\ \\ pH=7,183


Svar #2
15. september 2018 af jjtt (Slettet)

#1 jwg har slået Ka op i en tabel til atg være 4,4*10^-7 og pKa = 6,36

Betyder det så jeg har beregnet ratioen forkert ved at bruge formlen [H+] = Ka * [HB]/[B] ?

Skal jeg bruge logaritmeudgaven af pufferligningen i stedet til at beregne ratioen?

Og hvad så når jeg skal beregne, år 15% af når 15% af H2CO3-ionerne omdannes til HCO3--ioner, skal det så være log(0,85) eller skal det i stedet hedde +log(0,15) eller er det en anden måde det skal gøres på?  Jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal omskrive det


Skriv et svar til: blodets buffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.