Matematik

problemregning sæt nr.2

14. september 2018 af hana046 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej kan i hurtigt hjælpe mig med problemregning

1)reducer udtrykket:7(2a+4a)+2(5a-2b)

find derefter værdien af udtrykket, når a=6 og b=3,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2018 af StoreNord

Man ganger en parentes med et tal ved at gange hvert led i parentesen med tallet.


Svar #2
15. september 2018 af hana046 (Slettet)

hvordan finder man værdien 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2018 af ringstedLC

2a betyder 2 gange a. Indsæt a = 6 og få 12.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2018 af mathon

                  \small 7(2a+4a)+2(5a-2b)

                  \small 7\cdot 6a+(2\cdot 5a-2\cdot 2b)

                   \small 42a+(10a-4b)

                   \small 42a+10a-4b

                   \small 52a-4b                   
\small \textup{N\aa r a = 6 og b = 3.5}
\small \textup{har du:}
                   \small 52\cdot 6-4\cdot 3.5=312-14=298


Skriv et svar til: problemregning sæt nr.2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.