Matematik

Sandsynlighed

15. september 2018 af PeterAndersennn (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Studieportalen

Jeg savner hjælpe disse opgaver, håber der er nogle, der kan hjælpe :)

1)

Antag at en ærlig mønt kastes igen og igen indtil man har set enten to plat eller to krone i træk. Antag ligeledes, at kastene er uafhængige. Lad X betegne antallet af kast der foretages og bemærk at X kan antage værdierne 2, 3, 4, . . . . Udregn P (X = k) for alle k = 2,3,4,.... 

2)

Antag at et fly har to sikkerhedssystemer der fungerer uafhængigt af hinanden.

Antag også at sandsynligheden for at et givent sikkerhedssystem bryder sammen i løbet af en flyvetur er 1%. Hvad er sandsynligheden for, at højst et af de to sikkerhedssystemer bryder sammen i løbet af en flyvetur?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Angående 1) se evt. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1843173

Når du kun er ude efter 2 i træk er det dog nemmere at skrive tilfældene op,
da der kun findes 2 udfald hvor 2 ens i træk opnås efter det k'te kast.

F.eks. for P(X = 10) = "gustige" / "antal udfald i alt", er de 2 gunstige udfald:
   PKPKPKPKPP    og
   KPKPKPKPKK

Så de skal kun tænke på det samlede antal udfald efter 10 kast.


Svar #2
15. september 2018 af PeterAndersennn (Slettet)

Svaret på opgaven er 1/(2^(k-1)), hvordan ved ikke lige, hvordan jeg skal komme frem til det. 


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.