Matematik

Søger hjælp til at finde en stykkevis lineær funktion ud fra et billede

17. september 2018 af Stuiss1337 - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen.

Jeg søger hjælp til at finde en stykkevis lineær funktion ud fra det her billede til vores matematik opgave.

Jeg har vedhæftet et billede så i kan se funktionen.

Håber I vil hjælpe mig. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2018 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2018 af swpply (Slettet)

Brug at du af billedet kan aflæse at punkterne (0,2) og (2,3) ligger på et ret linje stykke, samt at punkterne (2,3) og (3,6) ligger på et andet ret linjestykke. Hvorfor at du kan slutte

                                  f(x) = \left\lbrace \begin{aligned} &0.5\cdot x+2,\ \text{for }x\leq2 \\ &3\cdot x -3,\ \ \ \text{for }x>2 \end{aligned}


Svar #3
17. september 2018 af Stuiss1337

Tak for hjælpen forstår jeg godt nu, men efter det står der bestem f(-3), hvad skal det betyde til det billede som du lige har forklartet :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2018 af swpply (Slettet)

#3

Tak for hjælpen forstår jeg godt nu, men efter det står der bestem f(-3), hvad skal det betyde til det billede som du lige har forklartet :)

Eftersom -3 < 2 gælder der at at f(-3) = 0.5*(-3) + 2 = 0.5.


Skriv et svar til: Søger hjælp til at finde en stykkevis lineær funktion ud fra et billede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.