Matematik

Bestem vinkel, arial og afstand

18. september 2018 af AmiraKh - Niveau: B-niveau

Hej herinde, jeg har akut brug for hjælp til min matematik aflevering.. jeg kan slet ikke komme igang og vil derfor virkelig blive glad hvis jeg kunne få hjælp herinde fra nogle af jer :) det er alle opgaver jeg vil have hjælp til, håber jeg hører svar fra jer :) 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

a) Indfør punktet Q

da firkant QIBJ så har vinkelsum   360 = u + v + 90 + 90, hvor kun u er ukendt.

b) |AG| er givet og den er det samme som |QJ|.
|IF| = 2·|IQ| = 2 |QJ| / tan(v)

|IJ| = pythagoras

Vedhæftet fil:fig.png

Svar #2
18. september 2018 af AmiraKh

Hej guuoo2, er det muligt du kan forklare mere i dybten med hvordan du har gjort? :) skal nemlig lige have helt fat i det :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvad har jeg ikke forklaret?

c) Indtegn et koordinatsystem sådan at A=(0,0), så B = (|AB|, 0) og C = (0, |AC|).
Du kender |AD| og |BD|, og kan på den baggrund bestemme D's koordinater ved at løse to ligninger.
Når D's koordinater er kendte, kan du finde vektor CD og tag dens længde.


Skriv et svar til: Bestem vinkel, arial og afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.