Matematik

en nstørrelse vokser med 37% på 6 år. Den årlige procentvise stigning antages at være konstant. Beregn den procentvise stigning over

18. september 2018 af blasterman18 - Niveau: C-niveau

en nstørrelse vokser med 37% på 6 år. Den årlige procentvise stigning antages at være konstant. 

Beregn den procentvise stigning over 

1 år 

3 år 

5 år 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2018 af mathon2 (Slettet)

Benyt at:

Slutværdi = Startværdi*( 1+r )n,  hvor n er antal terminer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2018 af mathon2 (Slettet)

Hvis r er den årlige procentvise stigning, skal der gælde

Kslut / Kstart = (1 + r)6 = 1 + 0,37 ,

hvoraf man så kan bestemme r . Dernæst beregner man (1+r)1 - 1 , og (1+r)3 - 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2018 af RMWi (Slettet)

Med udgangspunkt i mathon2

(1+r)^6=1,37 

det kan omskrives til

(1+r)=1,37^1/6

hvoraf man kan bestemme r = 1,37^1/6-1 som er den årlige rente

1 år = ÅOP

3 år kan findes ved ved udtrykket (1+r)^3-1

5 år ved (1+r)^5-5


Skriv et svar til: en nstørrelse vokser med 37% på 6 år. Den årlige procentvise stigning antages at være konstant. Beregn den procentvise stigning over

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.