Kemi

kemi

19. september 2018 af hejsen21 (Slettet) - Niveau: A-niveau

en 3% MgCl2 opløsning er det samme som en ....... MgCl2 oplsøning.

svaret skal give 0,945 Osmol/L, men jeg ved ikke hvordan man kommer frem til svaret


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2018 af mathon

Densiteten \small \varrho for en 3% MgCler megewt tæt på 1000 g/L

             \small c=p\cdot 10^{-2}\cdot \frac{\varrho }{M}

             \small c=3\cdot 10^{-2}\cdot \frac{1000\; \tfrac{g}{L} }{95.21\; \tfrac{g}{mol}}=0.315\; M

             \small MgCl_2\, _{\textit{(s)}}\; \rightarrow \; \underset{3\quad partikler}{\underbrace{Mg^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Cl^-\, _{\textit{(aq)}}}}

             \small \small c_{osmo}_{\; \mathrm{MgCl_2}}=3\cdot c_{ \mathrm{MgCl_2}}=3\cdot \left ( 0.315\; M \right )=0.945\; osM


Skriv et svar til: kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.