Matematik

Areal af trekant imellem linjer?

20. september 2018 af GymLiv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, sidder med en opgave hvor jeg skal bestemme arealet mellem de tre linjer l, m og n. Hvordan gør man det, opgaven er vedhæftet. 

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: epdede.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. september 2018 af mathon

4.
           \small T=\tfrac{1}{2}\cdot \tfrac{19}{29}\cdot \tfrac{7}{4}


Svar #3
20. september 2018 af GymLiv (Slettet)

Hej mathon, hvordan ser den generelle formel ud og hvor får du 19/29 samt 7/4 fra?


Svar #4
20. september 2018 af GymLiv (Slettet)

Det skal siges at jeg har fundet facit i geogebra, men det siger min lærer at jeg ikke må bruge. 

Vedhæftet fil:geogebra.png

Brugbart svar (1)

Svar #5
20. september 2018 af mathon

 den generelle formel

                                        \small T=\tfrac{1}{2}\cdot h\cdot g


Svar #6
20. september 2018 af GymLiv (Slettet)

Tak , men hvordan findes højden og grundlinjen?


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. september 2018 af Festino

Du kan beregne koordinaterne til trekantens tre hjørner. Jeg får \left(1,\frac{9}{4}\right), \left(1,\frac{2}{3}\right) og \left(\frac{48}{29},\frac{51}{29}\right). Heraf følger, at h=\frac{19}{29} og g=\frac{19}{12} og dermed A=\frac{361}{696}.


Skriv et svar til: Areal af trekant imellem linjer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.