Matematik

matematik

20. september 2018 af Millemina (Slettet) - Niveau: C-niveau


CO2-indholdet i atmosfæren de senere år kan med god tilnærmelse beskrives ved formlen
y = 2.06*x+369.5;
,
hvor y er CO2-indholdet i atmosfæren, målt i ppm (dele per million), og x er antal år efter 2000.
1. Hvad fortæller tallet 369,5 om CO2-indholdet i atmosfæren?
2. Hvor meget vokser CO2-indholdet i atmosfæren pr. år ifølge formlen?
3. Bestem CO2-indholdet i atmosfæren i år 2010 ifølge formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

1. 369,5 var CO2-indholdet i atmosfæren i år 2000.

2. Det vokser med 2,06 ppm/år.

3. År 2010 svarer til x=10. Sæt x=10 ind i formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2018 af swpply (Slettet)

Hvad fortæller tallet 369,5 om CO2-indholdet i atmosfæren:

Det angiver hvor højt CO2 indholdet i atmosfæren var i år 2000. Altså i år 2000 var CO2 indholdet i atmosfæren 369.5 ppm

Hvor meget vokser CO2-indholdet i atmosfæren pr. år ifølge formlen:

Den årlige vækst af CO2 indholdet i atmosfæren er givet ved hældningskoefficient 2.06 ppm/år eftersom modelen er lineær.

Bestem CO2-indholdet i atmosfæren i år 2010 ifølge formlen:

Du skal altså indsætte x = 10 og udregne 2.06*10 + 369.5 = 390.1, hvorfor at CO2 indholdet i atmosfæren var 390.1 ppm i år 2010.


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.