Fysik

Elektronisk kredsløb

21. september 2018 af shaed (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Her er polspændinger Up = 20 V og modstand R1 = R2 = 5,0 Ω og R3 = R4 = 3,0 Ω.
a) Bestem den resulterende modstand i kredsløbet.
b) Bestem strømmen gennem hver af modstandene.
c) Bestem spændingsfaldet over hver af modstandene.

Vedhæftet fil: fysikk 4.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2018 af peter lind

a) Erstatningsmodstanden for R1, R2 og R3 findes ved at sætte dem sammem sammen parallelt. Denne ersratningsmostand sættes sammen med R4 serielt hvorved man får den totale ydre modstand

b) Den totale strøm findes ved brug af Ohms lov og er også strømmen gennem R4. Brug dette til at finde spændingsfaldet over R4. Den resterend spændingsfald er over de tre resterende modstande. Brug Oms lov på dem


Skriv et svar til: Elektronisk kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.