Fysik

'Hyggebelysning' Fysik A 2011

23. september 2018 af HTXistoohardforme (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens, jeg har problemer med denne opgave. Er kørt helt tør - Nogen som kan hjælpe?

Vedhæftet fil: Fysik 2011.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2018 af swpply (Slettet)

Eftersom at kertepærerne er parallelforbundet har du at

                    \frac{1}{R_\text{total}} = \frac{1}{R_1} + \frac{1}{R_2}

Brug nu at der for en glødeprære med rimelighed kan antage at modstanden afhænger af temeraturen som følgende

              R = R_0\big(1+\alpha(T - T_0)\big)

hvor \alpha er en materialekonstant kaldet temperaturkoefficienten samt at R_0 = 325\,\Omega og T_0 \approx 294\,\text{K} (stuetemperatur).

Samt Ohms første lov ;-)

Vedhæftet fil:kertepære kredsløb.png

Svar #2
23. september 2018 af HTXistoohardforme (Slettet)

Så altså:

P=U*I

P=222,2V*0,625A=138,875 J/s

I den første.

Hvordan jeg tegner den næste ved jeg ikke... Har ikke styr på kredsløbsdiagrammer.

Og til sidst:

Har fundet en anden formel i vores bog: \rho_t=\rho_0*(1+\alpha_0*t)

Men hvor får du de 325ohm fra?


Svar #3
23. september 2018 af HTXistoohardforme (Slettet)

Ah.. selvfølgelig. Det står der jo :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2018 af Eksperimentalfysikeren

Bemærk, at der i opgaveteksten står den SAMLEDE effekt.


Skriv et svar til: 'Hyggebelysning' Fysik A 2011

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.