Matematik

Eksponentiel funktioner?

24. september 2018 af Genjutsu - Niveau: B-niveau

forstår ikke opgave b


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2018 af mathon

b)
                \small \small 60=20+75\cdot 0.914^x

                \small 40=75\cdot 0.914^x

                \small \frac{40}{75}= 0.914^x

                \small \log\left (\frac{8}{15} \right )= \log\left (0.914 \right )\cdot x

                \small x=\frac{\log\left (\frac{8}{15} \right )}{ \log\left (0.914 \right )}


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2018 af swpply (Slettet)

Brug at

                        T(x) = 60\quad\Leftrightarrow\quad 20+75\cdot0.914^x = 60

og isoler x.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2018 af liawo (Slettet)

60=20+75*0,914^x .......

40=75*0,914^x

40/75 = 0,914^x

log(40/75)=x*log(0,914)
log(40/75)/log(0,914) = x

x = 6,99


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2018 af mathon

                \small \small x=\frac{\log\left (\frac{8}{15} \right )}{ \log\left (0.914 \right )}=7

\small \small\textbf{\textsl{efter 7 minutter er suppen 60}}\degree\textbf{\textsl{ varm}}


Skriv et svar til: Eksponentiel funktioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.