Matematik

skriv om til uforkortelige brøker

24. september 2018 af Taia1310 - Niveau: C-niveau

Hej. jeg sidder ligenu og prøver at løse en opgave hvor jeg skal forkorte nogle brøker. 

Jeg har prøvet og prøvet men det er mega svært. håber der er nogle der kan hjælpe.!! 

Mvh Taia 

Vedhæftet fil: brøker .docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2018 af mathon

I b), c) og d) skaf fællesnævner ved forlængelse af brøkerne og reducer.


Svar #2
24. september 2018 af Taia1310

Har fundet fælles nævner.. hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2018 af mathon

a)
              \small -\frac{7^2}{7}+\frac{11^2}{11}

              \small -7+11=4


Svar #4
24. september 2018 af Taia1310

hvorfor er det skrevet i 2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2018 af mathon

b)
              \small \small \frac{9a}{7b}\cdot \frac{14b}{2}= \frac{9a\cdot 14b}{7b\cdot 2}=\frac{9a\cdot 14b}{14b}=9a


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2018 af mathon

#1 korrigeret:
I b), c) og d) multipliceres tæller med tæller og nævner med nævner, hvorefter den fremkomne brøk forkortes.


Svar #7
24. september 2018 af Taia1310

nårh okay. tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: skriv om til uforkortelige brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.