Matematik

ligning

25. september 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp til substitionsmedtoden med disse opgaver

a) -2x+3y=-3

     x+y=4

b) 5x+2y=22

    2x-y=7


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2018 af MatHFlærer

-2x+3y=-3 \;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\; (1)

x+y=4 \;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\; (2)

Isoler y i (2).

y=4-x

Og indsæt i (1).

-2x+3(4-x)=-3\Leftrightarrow -2x+12-3x=-3\Leftrightarrow -5x=-15 \Leftrightarrow x=3

Og vupti, vi kan finde y nemt. y=4-3=1 . Prøv med din næste opgave. Samme metode.


Svar #2
25. september 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Giver den næste (4,1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

#2  Indsæt (x,y) = (4,1)  i

5x + 2y = 22
   2x - y = 7

og se om du får det samme på begge sider af hvert lighedstegn. Hvis du gør så er (4,1) rigtigt.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.