Matematik

Hjælp beregning

01. oktober 2018 af Haider7 - Niveau: B-niveau
Hvis Peter binder sig til en udlejningskontrakt med en løbetid på minimum 5 år tilby-
der udlejer, at udleje lokaliteten til Peter for en månedlig leje på 140 kr. pr kvm. Det er aftalt, at huslejen i
løbende priser kun vil stige med inflationstakten. Inflationen forventes i perioden
2019-2023 at være konstant 1,3% p.a.

Hvad vil lejen være for hver halve år for perioden 2019-2023?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2018 af mathon

                \small 1+r_{\frac{1}{2}}=1.013^{\tfrac{1}{2}}

                \small r_{\frac{1}{2}}=\tfrac{p_{\frac{1}{2}}}{100}=1.013^{\tfrac{1}{2}}-1

                \small p_{\frac{1}{2}}=\left (1.013^{\tfrac{1}{2}}-1 \right )\cdot 100

Velegnet til beregning i Exel:

                \small \left ( 140\; \tfrac{kr}{m^2} \right )\cdot 1.00648^n         \small \textup{hvor \textbf{n} er antal halv\aa r efter 2019.}


Svar #2
01. oktober 2018 af Haider7

Hvorfor benyttes betegnelsen r? Er det den nominelle rente?

Og er det korrekt forstået at priserne er i løbende priser ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2018 af mathon

\small \textup{\textbf{r} er v\ae kst\textbf{r}aten, som er en decimalbr\o k.}


Svar #4
01. oktober 2018 af Haider7

Ok. Tak

Har du m mulighed for at kigge på mine facit når jeg er færdig med de andre spørgsmål.

Kan man skrive til dig. Er det en mulighed?

Svar #5
01. oktober 2018 af Haider7

??

Skriv et svar til: Hjælp beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.