Matematik

Funktioner

08. oktober 2018 af Emil0001 - Niveau: B-niveau

Hej :)

Vi får af fide: y=x^2-4x-5 Og  y=2x^2+5x-2 

Opgaven spørger om kordinaterne til parabernes toppunkter og til deres indyrdes skæringspunkter. Jeg har fundet toppunkterne, men kan ikke finde skæringspunkterne.

Håber at der er nogle, der kan hjælpe! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2018 af PeterValberg

For at bestemme skæringspunkterne skal du sætte forskrifterne
lig med hinanden og løse den fremkomne ligning

x^2-4x-5=2x^2+5x-2

0=2x^2+5x-2-x^2+4x+5

0=x^2+9x+3

x^2+9x+3=0

Løs nu denne andengradsligning og bestem dermed x-koordinaterne
til parablernes skæringspunkter....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.