Kemi

Hvor meget bagepulver skal der til for at danne en mængde CO2 ækvivalent med atmosfærens indhold i 1 m3 luft?

09. oktober 2018 af Marcusnsr (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvor meget bagepulver skal der til for at danne en mængde CO2 ækvivalent med atmosfæres inhold i 1m3 luft?

Jeg har virkelig brug for hjælp tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2018 af mathon

Hvis vi benytter, at atm. luft indeholder ca. 0.3 % CO_2,
haves:
                 \small V(CO_2)=(1000\; L)\cdot 0.003=3\; L


Svar #2
09. oktober 2018 af Marcusnsr (Slettet)

men hvordan ved jeg så hvor meget bagepulver der skal bruges? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2018 af mathon

        \small \varrho _{CO_2}=\frac{p\cdot M}{R\cdot T}=\frac{\left (101325\; \tfrac{N}{m^2} \right )\cdot \left (0.04401\; \tfrac{kg}{mol} \right )}{\left ( 8.314472\; \tfrac{Nm}{mol\cdot K} \right )\cdot (273.15+25) K}=1.7987\; \tfrac{kg}{m^3}=1.7987\; \tfrac{g}{L}

        \small m _{CO_2}=V\cdot \varrho _{CO_2}=(3\; L)\cdot \left (1.7987\; \tfrac{g}{L} \right )=5.40\; g


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2018 af mathon

\small \textup{reaktion:}
                   \small 2\, NaHCO_3\;\overset{\Delta }{ \longrightarrow} \; CO_2\; +\; H_2O\; +\; Na_2CO_3


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2018 af mathon

                         \small \begin{array}{|c|c|c|} &CO_2&NaHCO_3\\ \hline \textup{masse}/g&5.40&\textup{{\color{Red} 20.67}}\\ \hline \textup{molmasse}/\tfrac{g}{mol}&44.01&84.007\\ \hline \textup{antal mol}&0.123&0.246\\ \hline \textup{koeff.}&1&2 \end{array}


Skriv et svar til: Hvor meget bagepulver skal der til for at danne en mængde CO2 ækvivalent med atmosfærens indhold i 1 m3 luft?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.