Matematik

Sandsynlighedsregning UNI

10. oktober 2018 af JensAAAAAAAAA (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej SP

Jeg søger hjælpe til denne opgave, håber der er en, der kan give et hint :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2018 af SådanDa

Hvor langt er du kommet med hintet fra opgaven? Jeg mener hvis Y~uniform(0,l), så er X=min(Y,l-Y).
Regn så på P(X=x). (Bemærk at sandsynligheden er 1 for x=l/2)

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2018 af SådanDa

Der skulle stå: "Regn så på P(X≤x)" og "Bemærk at sandsynligheden er 1 for x ≥ l/2". 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2018 af JensAAAAAAAAAAAAAAA (Slettet)

#2 Mon ikke der er tale om en uniform fordeling i dette tilfælde, hvor a = 0 og b = 1?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2018 af JensAAAAAAAAAAAAAAA (Slettet)

Der var (måske noget anvendeligt her) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2018 af SådanDa

Du knækker stangen et unformt valgt sted, stangen har længde l, så det er dette punkt du knækker i mellem 0 og l, jeg kalder Y, som er uniformt fordelt mellem 0 og l.

 Hvis du knækker stangen i punkt y får du to nye stænger, en med længde y, og en med længde l-y. Din stokastiske variabel X, som er længden af den mindste stang kan altså skrives som:

X=min(Y, l-Y), det ses da:

P(X≤x)=P(min(Y,l-Y)≤x)=P(Y≤x eller l-Y≤x) (Da at det mindste af to tal er mindre end noget, er samme hændelse som at et af tallene er mindre end det (overvej!))

Bemærk så at for x≥ l/2:

P(Y≤x eller l-Y≤x)=1 (en af stængerne må være mindre end l/2. Så kig på x< l/2:

P(X≤x)=P(min(Y,l-Y)≤x)=P(Y≤x eller l-Y≤x) = P(Y≤x)+P(l-Y≤x) =x/l + x/l = 2*x/l = x/(l/2) for x∈[0,l/2)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2018 af SådanDa

#4 er generelt super anvendeligt, men Y, l-Y er bare ikke uafhængige her!


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. oktober 2018 af JensAAAAAAAAAAAAAAA (Slettet)

Ok, må jeg lige granske!


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. oktober 2018 af JensAAAAAAAAAAAAAAA (Slettet)

Må jeg spørge, hvad du læser?


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. oktober 2018 af SådanDa

Ja, jeg læser statistik!
Jeg ved ikke om det er den simpleste forklaring jeg er kommet med, men du må bare spørge hvis det volder problemer!


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning UNI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.