Matematik

Matematik... skibets hastighed

10. oktober 2018 af Øster (Slettet) - Niveau: 8. klasse

HEJ

5.4
Jeg skal finde gennemsnitshastigheden for M/F i km/t. Jeg ved, at der på samme tid sejlede en kutter ud i Tvöroyri med en hastighed på 15 km/t. 
M/F Smyrlis sejlads kan beskrives ved ligningen: y=34,3x x= tid 
Fiskekutterens sejlads kan beskrives ved ligningen: y=-15x+65,7                       y(afstand)=65,7    x=(tid)?



 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2018 af peter lind

Løs ligningen 34,3x=-15x+65,7 . Så finder du den tid de mødes


Svar #2
10. oktober 2018 af Øster (Slettet)

men jeg skulle jo finde ud af hvad gennemsnitshastigheden er for M/F Smylis?


Svar #3
10. oktober 2018 af Øster (Slettet)

5.5 hvor langt fra Thorshavn mødes de to skibe?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. oktober 2018 af peter lind

34,3*tid


Svar #5
10. oktober 2018 af Øster (Slettet)

Mange tak Peter

Vil du hjælpe med opgave 5.5 

hvor langt fra Thorshavn mødes de to skibe?


Svar #6
10. oktober 2018 af Øster (Slettet)

skal jeg evt. bruge Geogebra til opgave 5.5, hvad er nemmest?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. oktober 2018 af peter lind

Det nemmeste er at bruge en almindelig lommeregner; men du kan da godt bruge geogebra til at lave en graf af ligningsystemet


Svar #8
10. oktober 2018 af Øster (Slettet)

hvordan? En god Formel? eller havd?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. oktober 2018 af peter lind

34,3x=-15x+65,7 flyt de -15 over på venstre side og divider med 34,3+15


Svar #10
10. oktober 2018 af Øster (Slettet)

49,3x=65,7 men hvad er det så jeg skal dividere med 34,5+ 15 (49,5)?

Undskyld for så mange spørgsmål!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. oktober 2018 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. oktober 2018 af Pyrros

#10

49,3x=65,7 men hvad er det så jeg skal dividere med 34,5+ 15 (49,5)?

Undskyld for så mange spørgsmål!!!!


Du skal dividere med 49,5 på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. oktober 2018 af AMelev

Der  er smuttet en tastefejl ind undervejs.

#10

49,3x=65,7

Der står jo egentlig 49.3·x = 65.7, så for at få x til at stå alene skal du af med 49.3·.
Det modsatte af at gange med 49.3 er at dividere med 49.3, så du skal dividere med 49.3 på begge sider, så står x alene tilbage på venstresiden og på højresiden står 65.7/49.3.


Skriv et svar til: Matematik... skibets hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.