Matematik

Kompleks

12. oktober 2018 af tucogon - Niveau: Universitet/Videregående

Hvad er fremgangsmåden til at 'simplify' dette udtryk, på den måde, som der ønskes af opgaven?

Vedhæftet fil: simplify.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2018 af VandalS

Gang ind i nævnerens parentes, og forlæng brøken med nævnerens komplekst konjugerede.


Svar #2
12. oktober 2018 af tucogon

Har du mulighed for at illustrere det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. oktober 2018 af PeterValberg

I forlængelse af #1

\frac{1+i}{i(2+3i)}=\frac{1+i}{-3+2i}=\frac{(1+i)(-3-2i)}{(-3+2i)(-3-2i)}=....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
12. oktober 2018 af tucogon

Tak.


Skriv et svar til: Kompleks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.