Tysk

Spørgsmål vedrørende Tysk gram...

12. oktober 2018 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Die Partei wurde 1920 gründen. 

hvorfor er gründen forkert bøjet ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2018 af KlogeÅge123213124 (Slettet)

Gründen er ikke bøjet forkert. Det er bøjet på den måde, fordi man kan indsætte ¨ikke¨ i sætningen. Dette er en regel, og derfor er gründen bøjet sådan


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2018 af Lillon (Slettet)

#1 Jo, "gründen" er bøjet forkert. Forklaringen i #1 er desværre ikke rigtig.

Die Partei wurde 1920 [....] --> Det er en passiv konstruktion i datid: Hjælpeverbet "werden" i datid = "wurde" + perfektum participium (= kort tillægsform) af verbet "gründen" = "gegründet"

Die Partei wurde 1920 gegründet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2018 af Stygotius (Slettet)

Hvilken form er ordet "grundlagt" ??

Den ender på -t, så det må  være en p.p. (kort tillægsform).

Vi skal så  have den samme form på tysk.

Da det er et regelmæssigt verbum,  føjer man ge-forrest til stammen, og -(e)t bagefter. Man får så formen

ge-gründ-et.  Hvis det havde være et uregelmæssigt verbum, skulle der have været et -en efter stammen. (kommen > ge-komm-en, laufen > ge-lauf-en).


Skriv et svar til: Spørgsmål vedrørende Tysk gram...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.