Matematik

Optimering af hegn uden hjælpe midler og uden differentialregning

12. oktober 2018 af Tobby010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløjsa, har en matematik aflevering omkring optimering for, og har så fået en opgave jeg godt kan løse med differentialregning, men det er simpelthen et krav at vi ikke må gøre sådan.
Så ville høre om der er nogle klogehoveder som måske kunne fortælle mig hvordan man helt præcist skal gøre? Eventuelt give et facit som jeg kan arbejde efter.

Har vedhæftet et billed af opgaven, og også lagt et link til hvis i ikke gider at download billedet.
Tak på forhånd!

Billeder til opgaven, hvis i nu ikke har lyst til at downloade billedet af den
http://prntscr.com/l5f6g1

Vedhæftet fil: Screenshot_5.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2018 af oppenede

Du skal optimere et andengradspolynomium. Det er der en (toppunkts)formel for:
x = -b/(2a)


Svar #2
12. oktober 2018 af Tobby010 (Slettet)

Tusind tak, kunne du eventuelt proppe talene ind i formlen? Har det lidt svært ved bogstavs eksempler


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

2x + y = 20  <=>

y = -2x + 20

Arealet bliver

A = x*y  <=>

A = x*(-2x + 20)  <=>

A = -2x2 + 20x

Så har du 

a = -2

b = 20

c = 0

Toppunktet bliver

x = -b/(2a)

x = -20/(2*(-2)) = -20/(-4) = 5


Svar #4
13. oktober 2018 af Tobby010 (Slettet)

Jeg takker mange gange for hjælpen, fik en del ud af det!


Skriv et svar til: Optimering af hegn uden hjælpe midler og uden differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.