Fysik

fysik

12. oktober 2018 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

b? jeg  fik det til 1,37217*10^-9 s , men tror ikke at det er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

I løbet af ét hjerteslag bruger pacemakeren energien

E = U*I*t

Impulsen varer t = 0,50 ms, strømstyrken er I = 8,9 mA og den gennemsnitlig spænding under impulsen er U = (2,5V + 2,0V)/2 = 2,25V.

E = 2,25V * 8,9*10-3 A * 0,50*10-3 s = 1,00125*10-5 J

Der er ialt 3,5 kJ i batteriet, så det kan levere strøm til 

3,5*103 J / 1,00125*10-5 J = 3,4956*108 hjerteslag

Når hjertet slår 74 slag i minuttet, kan batteriet altså vare

3,4956*108 / 74 min-1 = 4723825 min ≈ 9 år

(Jeg kan google mig til at et pacemakerbatteri skal skiftes med 5-10 års mellemrum.)


Svar #2
12. oktober 2018 af Nanna34

#1

I løbet af ét hjerteslag bruger pacemakeren energien

E = U*I*t

Impulsen varer t = 0,50 ms, strømstyrken er I = 8,9 mA og den gennemsnitlig spænding under impulsen er U = (2,5V + 2,0V)/2 = 2,25V.

E = 2,25V * 8,9*10-3 A * 0,50*10-3 s = 1,00125*10-5 J

Der er ialt 3,5 kJ i batteriet, så det kan levere strøm til 

3,5*103 J / 1,00125*10-5 J = 3,4956*108 hjerteslag

Når hjertet slår 74 slag i minuttet, kan batteriet altså vare

3,4956*108 / 74 min-1 = 4723825 min ≈ 9 år

(Jeg kan google mig til at et pacemakerbatteri skal skiftes med 5-10 års mellemrum.)

er du sikker af dit svar altså,  tænkt at man skal måske bruge p=e/t formel


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Jeg bruger vel også den formel

P = E/t  <=>

t = E/P

E er de 3,5 kJ i batteriet. P er energien der bliver brugt på at sende strøm gennem hjertet i løbet af ét hjerteslag (de 1,00125*10-5 J) ganget med hjertefrekvensen (74 slag/min).

t = 3,5*103 J / (1,00125*10-5 J/hjerteslag * 74 hjerteslag/min) = 4723825 min ≈ 9 år


Skriv et svar til: fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.