Kemi

Kemi eddikesyre

13. oktober 2018 af Emothy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Edikkesyre (CH3COOH) er en svag syrer og reagerer kun delvist med vand. Ligevægtskonstanten er            ved 20oC = 1,74 * 10-5 M.

1)     Hvad er stofmængdekoncentrationen af H+?

2)     Hvad er pH i opløsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2018 af janhaa

pH = -log([HA])


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2018 af janhaa


[HA] ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. oktober 2018 af AngelOneOne

Hej,

[HA] er den generelle skrivemåde for koncentrationen af en syre. [] = koncentrationen af det i de kantede parenteser. HA = syre:

HA ⇔ H+ + A- f.eks HCl ⇔ H+ + Cl-

Så med andre ord - pH = -log([H+]) / pOH = -log([OH-]) - 14,00 = pH + pOH

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2018 af janhaa

#1

pH = -log([HA])

pH = 0,5(pKa -log([HA]))

and


pH =  -log([H^+])


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2018 af AngelOneOne

Hej,

Mangler måske lige at tilføje i forhold til HA at bogstaverne symboliserer det som syrer består af i generelle træk.:

H = hydrogenion = H+
A = anion = A-

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. oktober 2018 af mathon

\left [ H_3O^+ \right ]\textup{ afh\ae nger ud over temperaturen af koncentrationen, som du ikke har oplyst.}


Skriv et svar til: Kemi eddikesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.