Matematik

Opgave uden hjælpemidler

14. oktober 2018 af xanax (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nu er det godt nok opgaver uden hjælpemidler, men har brug for hjælp til at forstå disse to spørgsmål og fremgangsmåden.

Opgave 2

Omskriv 4x^2-12x+9 til formen (ax+b)^2.

Opgave 6 vedhæftet.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2018 af mathon

              \small \begin{array} {ll} 4x^2-12x+9\\ (2x)^2-2\cdot 2x\cdot 3+3^2\\ (2x-3)^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2018 af mathon

                               \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a&b&\textup{ligning}\\ \hline -\tfrac{1}{2}&0&0&1&\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&y_2-a\cdot x_2&g{\, }'(x)=y=ax+b \end{array}                           


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2018 af mathon

                               \small \small \begin{array}{|c|c|c|} a&b&\textup{ligning}\\ \hline 2&1&g{\, }'(x)=y=2x+1 \end{array}                 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2018 af mathon

\small \textup{Ekstremum for g }
\small \textup{er bestemt af:}
                               g{\, }'(x)=2x+1=0

                                            x=-\tfrac{1}{2}

                              \small \textup{fortegnsvariation}
                              \small \textup{for }g{\, }'(x)\textup{:}                   -             0             +
                                         \small \textup{x:}       ____________ \small -\tfrac{1}{2} ____________
                              \small \textup{ekstremum:}                         \small \textup{glo. min}
                              \small \textup{monotoni}
                              \small \textup{for }g(x)\textup{:}            \small \textup{aftagende}                  \small \textup{voksende}             


Skriv et svar til: Opgave uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.