Matematik

Matematik

17. oktober 2018 af mitmat - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? 

En person prøver at kaste en cricketbold over en kasseformet bygning, der er 15 m bred og 8 m høj. I et koordinatsystem med enheden 1 m på begge akser, slipper personens hånd boldeni punktet P(0.2). Den bane, bolden følger, er en del af grafen for funktionen. 

f(x)=-0,02388x^2+0,8693x+2

Tværsnittet af bygningen er rektanglet bestemt af punkterne A(10,0), B(25,0), C(25,8) og D(10,8)

a) Undersøg, om bolden kommer over bygningen.

Bilag vedhæftet

Vedhæftet fil: bilag 2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2018 af PeterValberg

hvis både f(10) og f(25) er større end 8, så kommer bolden over

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
17. oktober 2018 af mitmat

Mange tak

Er det sådan? Så bolden kommer over?

f(10) = -0.2388e-1*10^2+.8693*30+2;
                        f(10) = 25.69100


f(25) = -0.2388e-1*25^2+.8693*25+2;
                        f(25) = 8.80750


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2018 af PeterValberg

Ja, den kommer over....
Du kan eventuelt tegne funktionen og "bygningen" i et koordinatsystem og overbevise dig selv
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
17. oktober 2018 af mitmat

Tusind tak for hjælpen. Så tallene ser rigtige ud?


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.