Kemi

kemi

17. oktober 2018 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har en opgave som går ud på at jeg skal måle pH af eddikesyre og natriumcetat og derefter indsætte 10 dråber af saltesyre og måle pH og så er spg. hvordan ændringen af konc. påvirker buffer kapacitet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2018 af mathon

En puffer er jo netop karakteriseret ved, at tilsætning af et relativt mindre volumen stærk syre eller stærk base ikke ændrer pH mærkbart, når pH regnes med én decimal.


Svar #2
17. oktober 2018 af hellokitty3

så der sker ingen ændringer? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2018 af mathon

Koncentrationsændringerne er meget små.


Svar #4
17. oktober 2018 af hellokitty3

ok :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2018 af mathon

redigering:

En puffer med rimelig pufferkapacitet er jo netop karakteriseret ved, at tilsætning af et relativt mindre volumen stærk syre eller stærk base ikke ændrer pH mærkbart, når pH regnes med én decimal.


Svar #6
18. oktober 2018 af hellokitty3

men hvordan finder jeg ph for både eddikesyre og natriumcetat hvis man har 0,05 M


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. oktober 2018 af mathon

                    \small pH=4.76+\log\left ( \frac{0.05\; M}{0.05\; M} \right )=4.76


Svar #8
18. oktober 2018 af hellokitty3

er 4,76 pka værdi for eddikesyre  eller natriumcetat og hvordan ved man hvad man skal . tage


Svar #9
18. oktober 2018 af hellokitty3

og hvis vi har 0,005 M af edikkesyre og natriumcetat er resulltaet ikke bare 4,76 . igen :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. oktober 2018 af mathon

     Jo.


Svar #11
18. oktober 2018 af hellokitty3

Okay super tak 


Skriv et svar til: kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.