Fysik

Fysik

20. oktober 2018 af loram (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har svaret på a som giver 13*105m3, og b giver 63*104N. I spørgsmål c  har jeg skrevet at tyngdekraften er: 2000000 kg+(6000*50kg)=6*1012kg, også har jeg brugt tyngdekraftens formel: m*g, dvs. 6*1012kg*9,82N/kg=58*1011n. Men hvordan beregner jeg den resulterende kraft????

Tak på forhånden

Vedhæftet fil: fysik 3, 2x.png

Svar #1
20. oktober 2018 af loram (Slettet)

i spørgsmål b har jeg brugt denne formel: mvæske*g, dvs. 65000kg*9,82N/kg=63*104N, er det rigtige formel jeg bruger????


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. oktober 2018 af swpply (Slettet)

Delopgave a)
Volumenet af samtlige 27 milioner skumkugler er bestem ved

                                                         V = \frac{65000\,\text{kg}}{20\,\tfrac{\text{kg}}{\text{m}^3}} = 3250\,\text{m}^3

Delopgave b)
Såfremt at samtlige kugler 27 milioner skumkugler er helt nedsænkes i vandet er opdriften givet ved Archimedes' lov:

                                                \begin{align*} F_\text{op} &= V\cdot\rho_\text{vand}\cdot g \\ &= 3250\,\text{m}^3\cdot 997\tfrac{\text{kg}}{\text{m}^3}\cdot 9.82\tfrac{\text{m}}{\text{s}^2} \\ &= 31.8\,\text{MN} \end{align*}

Delopgave c)
Tyngdekraften på skib plus får er bestemt ved

                                \begin{align*} F_\text{tyngde} &= (2\cdot10^6\,\text{kg} + 6000\cdot50\,\text{kg})\cdot9.82\tfrac{\text{m}}{\text{s}^2} \\ &= 22.6\,\text{MN} \end{align*}

Dermed er den resulterende kraft bestemt ved

                                           \begin{align*} F_\text{res} &= F_\text{op} - F_\text{tyngde} \\ &= 31.8\,\text{MN} - 22.6\,\text{MN} \\ &= 9.23\,\text{MN} \end{align*}.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2018 af swpply (Slettet)

#1

i spørgsmål b har jeg brugt denne formel: mvæske*g, dvs. 65000kg*9,82N/kg=63*104N, er det rigtige formel jeg bruger????

mvæske er ligmed de 65 tons. De 65 tons er massen af de ialt 27 milioner skumkugler.


Svar #4
20. oktober 2018 af loram (Slettet)

#1 er enheden på g ikke N/kg??


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2018 af mathon

enheden
                     \frac{N}{kg}=\frac{kg\cdot m}{s^2\cdot kg}=\frac{m}{s^2}       

    I denne opgave er
                                      \frac{N}{kg} den mest bekvemme.


Svar #6
20. oktober 2018 af loram (Slettet)

arhhh, mange taak for hjælpen


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.