Matematik

En luftballon flyver i 400 meters højde...

23. oktober 2018 af MaH99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en venlig sjæl der kan hjælpe mig med en opgave jeg har svært ved at løse. Opgaven er vedhæftet som et billedfil.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2018 af PeterValberg

Længden af en vektor kan bestemmes vha. Pythagoras

\vec{v}=\binom{a}{b}

|\vec{v}|=\sqrt{a^2+b^2}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2018 af PeterValberg

Vektorens vinkel i forhold til vandret kan bestemmes som:

\alpha=\tan^{-1}\left(\frac{b}{a} \right )

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2018 af PeterValberg

mht. c)

Hvis du bestemmer tværvektoren til en given vektor,
svarer det til at dreje vektoren 90º mod uret, så i dit
tilfælde skal du bestemme tværvektoren og sætte et minus foran
(derved svarer det til at dreje den givne vektor 90º med uret)

\overrightarrow{v_{vind}}=\binom{0,74}{-0,96}

ny vindvektor

\overrightarrow{v_{ny}}=-\widehat{\overrightarrow{v_{vind}}}=-\widehat{\binom{0,74}{-0,96}}=-\binom{0,96}{0,74}=\binom{-0,96}{-0,74}

skulle jeg mene :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
23. oktober 2018 af MaH99 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, nu har jeg forstået det hele. :)


Skriv et svar til: En luftballon flyver i 400 meters højde...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.