Matematik

FUNKTION?

25. oktober 2018 af jegkanikkeregne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen 

Jeg kan ikke løse denne opgave, nogen der har en ide til hvordan den skal løses? 

(Den er vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2018 af SuneChr

Hvis der eksisterer et x0 , hvorom gælder:
f '(x0) = 4  ∧  f (x0) = 4x0 + 1
så er  y = 4x + 1 en tangent til f (x) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2018 af mathon

               \small f{\, }'(x)=\frac{1}{x}+3

               \small f{\, }'(x)=\frac{1}{x}+3=4                          
\small \textup{h\ae ldningstal 4}   
\small \textup{kr\ae ver:}                     
               \small f{\, }'(x)=1+3x=4x

                                        \small x=1

\small \textup{som giver}
\small \textup{tangenten:}
                           \small y=4(x-1)+\ln(1)+3\cdot 1+2

                           \small y=4x-4+0+3\cdot 1+2

                           \small y=4x+1       som jo netop er ligningen for den rette linje, som skulle 'tangenttestes'.
                    

              


Skriv et svar til: FUNKTION?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.