Matematik

matematik - figurfølge?

29. oktober 2018 af kiwi321cool - Niveau: 9. klasse

hej jeg har fået denne opgave jeg forstår bare ikke hvordan jeg skal løse den

håber i vil hjælpe

hvor stort er arealet af figur n i figurfølgen?

Vedhæftet fil: FSA 2012.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2018 af peter lind

Figurenes længde vokser med 1 gange den første så arealet er n2*første figur


Svar #2
29. oktober 2018 af kiwi321cool

kan du forklare hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2018 af peter lind

Du kan se på figurene at den vokser 1 gange længden af den første figur. Arealet vokser kvadratisk med længden


Svar #4
29. oktober 2018 af kiwi321cool

formlen for dragefirkanter er: ½*d1*d2 så hvofor 3*n2


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2018 af AMelev

Figurerne er ensvinklede, så du kan benytte forstørrelses-/skalafaktor på dem. 
I forhold til Fig.1 er forstørrelsesfaktorerne k2 = 2 for Fig.2, k3 = 3 for Fig. 3 og skal der være en følge, skal k4 = 4 for Fig. 4 og kn = n for Fig. n

Iflg. din arealformel er A1 = ½·2·3 = 3

Når du anvender forstørrelsesfaktoren på Figur n, er d1 og d2 n gange så store som de tilsvarende diagonaler i Figur 1, så An = ½·2n·3n = 3n2.


Skriv et svar til: matematik - figurfølge?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.