Matematik

gauss-elimination

30. oktober 2018 af Anonymlaks - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med at løse denne matrix vha. gauss-elimination? Tak :)

\begin{pmatrix} 3 & 2 & -1 & =5 \\ 2& -1 & 4 & =15\\ 5 & 3 & -4 & =1 \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2018 af Eksperimentalfysikeren

Du kan starte med at pivotere, så z-søjlen kommer forest. Husk at holde styr på det ved at angive variabelsøjlen:

\begin{pmatrix} x\\ y\\ z \end{pmatrix}\rightarrow \begin{pmatrix} z\\ x\\ y \end{pmatrix}

Du kan så gange første række med 4 og lægge den til anden række. Gang også med -4 og læg til tredie række. Derved fås to ligninger, der har di ubekendte x og y, mens z er elimineret.


Skriv et svar til: gauss-elimination

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.