Matematik

Bestem koordinatsæt til vektor

01. november 2018 af Imhotep (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kære forum. Jeg skal løse følgende opgave:

Der er givet to vektorer:

\vec{a}=\binom{-3}{5} og \vec{b}=\binom{7}{4}.

Bestem koordinatsættet til vektor \vec{c}=\vec{\^a}+\vec{3b}.

Hvad skal jeg gøre?

Tak på forhånd!

-Imhotep


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2018 af liawo (Slettet)

Først finder du vel tværvektoren til vektor a, den må være: a\binom{-5}{3}

Så finder du vel ud af hvilke koordinater 3\vec b har. Det gør du jo ved at gange 3 ind på 7 og ind på 4, så:

3\vec b = \binom{21}{12}

Addition af to vektorer er nu meget simpelt:

\vec c = \binom{-5}{-3} +\binom{21}{12} = \binom{16}{8}


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. november 2018 af AMelev

En smutter i #1. Tværvektoren til a er (-5,-3), det er kun a2, derskiftes fo tegn på.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2018 af liawo (Slettet)

tak for rettelsen #2 :)


Skriv et svar til: Bestem koordinatsæt til vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.