Matematik

Funktioner

02. november 2018 af 17f02 - Niveau: B-niveau

Er der nogle, der kan hjælpe lidt om jeg er på rette vej?

Tabellen viser sammenhængen mellem tryk P, målt i Pa, og temperatur t målt i grader.

t       P
5    231.1
10.1    235.1
29.9    251.1
40    260.2
70.2    285.1
90.1    301.5

Det oplyses, at P med god tilnærmelse er en lineær funktion af t
a) Bestem en forskrift for P som funktion af t, og beskriv betydningen af de konstanter, der indgår i forskriften

Kan det passe at grafen bliver f(x)=0.829927*x+226.753

Hvad er a og b, altså hvad svarer 226,753 til (meter, min. osv)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2018 af mathon

                 \small p(t)=0.83\cdot t+226.75

      \small \frac{\mathrm{d} p}{\mathrm{d} t}=0.83\; \tfrac{Pa}{C\degree}

       \small p_0=226.75\;Pa\qquad \textup{er trykket ved 0}\degree\textup{C.}


Svar #2
02. november 2018 af 17f02

Tak, hvad er a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2018 af mathon

\small \small \frac{\mathrm{d} p}{\mathrm{d} t}=0.83\; \tfrac{Pa}{C\degree}\qquad \textup{er trykstigningen pr Celsiusgrads opvarmning.}       


Svar #4
02. november 2018 af 17f02

Tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.