Matematik

Hvordan isolerer jeg i fgl. udtryk?

02. november 2018 af sansas - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg sidder med fgl. formel, hvor jeg gerne vil isolere r.

Formlen ser sådan ud: M=Nρπ/6(2r)3

Jeg har alle værdier undtagen r, og ved ikke hvordan jeg skal isolere det eller skrive udtrykket, så jeg kan løse for r. Håber på jeres hjælp!

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2018 af MatHFlærer

M=\frac{N \rho \pi}{6(2r)^3} \Leftrightarrow M 6(2r)^3=N \rho \pi \Leftrightarrow r^3=\frac{N \rho \pi}{M48} \Leftrightarrow r=\sqrt[3]{\frac{N \rho \pi}{M48}}

Under antagelse af, at 6(2r)3 er i nævneren...


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. november 2018 af mathon

                               \small \begin{array}{rcl} \frac{6M}{N\rho \pi }&=&8r^3\\\\ \frac{6M}{8N\rho \pi }&=&r^3\\\\ \left (\frac{3M}{4N\rho \pi } \right )^{\frac{1}{3}}&=&r \end{array}


Svar #3
02. november 2018 af sansas

M=24 mg

N=4,24*10-7 partikler 

p=1,00 mg cm-3

Jeg har prøvet at indsætte i jeres udtryk, men får desværre ikke det rigtige svar, som er 5,13*10-3 cm


Svar #4
02. november 2018 af sansas

rettelse: N=4,24*10^7


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2018 af MatHFlærer

Men er nævneren 6(2r)3 eller 6 i følgende: M=Nρπ/6(2r)3  ? Ellers upload din opgave.


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. november 2018 af MatHFlærer

Okay, Mathon har ret i sine udregninger. Du skal bruge hans. Indsæt dine relevante tal, så skulle du gerne få r=0.0051315593645cm eller r\approx5.13\cdot 10^{-3}cm


Svar #7
02. november 2018 af sansas

Sådan ser formlen ud:

M=Np \frac{\pi }{6}({2r}^{3}) 

Hvor M=24 mg, N=4,24*107 partikler, p=1,00 mg cm-3


Svar #8
02. november 2018 af sansas

Yes, nu passer det hele.

Mange tak til jer begge for hjælpen. 


Skriv et svar til: Hvordan isolerer jeg i fgl. udtryk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.