Matematik

hvordan bestemmer jeg monotoniforhold til f(X)=(X^2-3)*e^x+2

05. november 2018 af hjælperengitte - Niveau: B-niveau

Kan ikke finde ud af at differentiere f(x) så jeg kan sætte f'(x) = 0

jeg skal også bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(0,f(0))

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2018 af swpply (Slettet)

Hvorfor kan du ikke finde ud af differentiere funktionen

                                                         f(x) = (x^2-1)e^x+2,

hvad er det der præcist forvolder dig besvær?
      (Hint, brug regnereglerne (1) differentation af en sum af funktioner (2) differentation af et produkt af funktioner (3) differentation af xn (4) ex er sin egen afledte og (5) differentation af en konstant giver nul)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2018 af Pirgos (Slettet)

#1

Hvorfor kan du ikke finde ud af differentiere funktionen

                                                         f(x) = (x^2-1)e^x+2,

hvad er det der præcist forvolder dig besvær?
      (Hint, brug regnereglerne (1) differentation af en sum af funktioner (2) differentation af et produkt af funktioner (3) differentation af xn (4) ex er sin egen afledte og (5) differentation af en konstant giver nul)

               Hej, mener du ikke  f(x) = ( x2 - 3) ex + 2 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2018 af Pirgos (Slettet)

Ligningen for tangenten til grafen f i punktet ( 0. f(0) er

f ( x) = ( x2 -3 ) ·ex + 2

f (0) = ( 02-3) · e0 + 2 = -1

f´(x) =  x2· ex +2x·ex - 3ex 

f´(0) = 02·e0 + 2·0 · e0 - 3·e0  = - 3

y = f(0) + f´(0) (x-x0)

y = -1 + (-3) ·( x - 0 )

y = -3x -1


Svar #4
05. november 2018 af hjælperengitte

Hej tak for svar

Jeg er i tvivl fordi det er en parentes
Og der står e i x' ende + 2 altså som om 2 skal lægges til x og ikke til hele ligningen. Håber det giver mening

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2018 af Pirgos (Slettet)

Svar #4

Mener du at funktionen skal hedde

f(x) = ( x2 - 3) · e(x+2)


Svar #6
05. november 2018 af hjælperengitte

Ja det står dog uden parentes om x+2


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2018 af Pirgos (Slettet)

#6 Ja det står dog uden parentes om x+2
 


               Ok, jeg prøver at finde en løsning


Svar #8
05. november 2018 af hjælperengitte

Tusind tak

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. november 2018 af Pirgos (Slettet)

#7
#6 Ja det står dog uden parentes om x+2
 


               Ok, jeg prøver at finde en løsning


                            Grafen ser speciel ud , men den kan godt differentieres ,


Svar #10
05. november 2018 af hjælperengitte

Jeg kan bare ikke finde ud af hvordan

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. november 2018 af Pirgos (Slettet)

f´(x) = x2· ex+2 - 3·ex+2 + 2x·ex+2


Svar #12
05. november 2018 af hjælperengitte

Tusind tak for hjælpen

Skriv et svar til: hvordan bestemmer jeg monotoniforhold til f(X)=(X^2-3)*e^x+2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.